02 07/15
19:25

Tu faci sport?

faci-sportSportul este un lucru esential din viata fiecarui om. Ar trebui de fapt sa fie esential. Foarte multi renunta la ideea de a face miscare din lipsa de timp sau pur si simplu comoditate.
Niciodata nu am inteles persoanele care spun ca nu fac sport ca nu au bani. Nici nu trebuie. Alergatul in parc este gratis. Exercitiile fizice din casa nu sunt taxate. Urcatul pe scari la fel. Sunt fel si fel de moduri in care putem face miscare si totusi ne abtinem. Intotdeauna amanam sau renuntam. Cum obosim putin renuntam. Pai obosim ca nu avem antrenament.

Femeile spre deosebire de barbati sunt putin mai antrenate. Mai ales daca au si copii. Fac mancare, gatesc, spala, fac curatenie, strang dupa copii si tot felul de activitati similare. Barbatii insa mai putin.
Daca la adulti se pune problema frecvent absenta miscarii fizice, incet incet si la copii devine o problema. Avem din ce in ce mai multi copii obezi, grasuti pentru varsta lor, mici de statura si cu probleme de sanatater serioase inca de la varste fragede.
Sportul nu numai ca este sanatos si ne ajuta sa ne intretinem, dar ofera o anumita disciplina interioara, din acest motiv este indicat ca scolarii sa faca sport. Indiferent de natura sa, trebuie sa faca miscare.

Ca exemplu o pot da pe nepotica mea de 9 ani, clasa a 3-a care nu stia sa sara coarda. Fiind din generatia cu tablete si telefoane, ea stie foarte bine sa opereze pe calculator sau pe telefon in schimb cand vine vorba de sarit coarda foarte greu. Total dezorganizata, nicio sincronizare intre maini si picioare. Nu putea sa aprecieze distanta si nici timpul in care trebuie sa sara.

FacebookGoogle+LinkedInPinterestRedditTwitter