14 11/13
14:27

TAE BO – exercitiu pentru corp si minte

sport_tae_boO imbinare intre celebrul sport Tae Kwon Do, box si aerobic, dar continand si elemente de dans si antrenament cu greutati, TAE BO face din ce in ce mai multe victime in randul celor interesati de mentinerea formei fizice perfecte. Programul Tae Bo (denumire aparuta printr-un melanj intre notiunile Tae Kwon Do si Boxing) a fost inventat in anii 80 de catre Billy Blanks, considerat astazi un guru al fitnessului. Punctul de varf al popularitatii acestei forme de modelare corpporala avea sa vina in anul 1998, odata cu lansarea unei casete video cu exercitii de Tae Bo.

Sportul este destinat tuturor categoriilor de varsta si ambelor sexe, insa cu toate acestea este in primul rand preferatul femeilor de varsta tanara. Un excelent exercitiu, Tae Bo reprezinta o buna alternativa pentru aerobic. Numarul record de calorii care se pot arde in cadrul unei sedinte de o ora de Tae Bo este de 500-800 de calorii, intr-un ritm de aerobic, numai ca mult mai eficient decat acesta. Comparativ, o sedinta de aerobic conduce la arderea a aproximativ 300 de calorii.

Dincolo de avantajul de a fi un bun exercitiu cardio, Tae Bo aduce beneficii pentru sistemul muscular si osos, imbunatateste echilibrul, mobilitatea si coordonarea. In plus, Blanks sustine ca sportul este unul care se adreseaza atat fizicului cat si psihicului.

Dat fiind ca miscarile in Tae Bo sunt unele destul de complexe, este nevoie neaparat de incalzire inainte de inceperea antrenamentului propriu zis, iar pentru persoanele aflate la primele sedinte, la fel ca si pentru cele cu varsta mai inaintata sau fara forma fizica, este necesara o abordare graduala, astfel incat organismul sa se adapteze la toate tipurile de miscari. Pentru cei interesati de sedinte de Tae Bo, in marile orase oferta in acest sens este una extrem de variata, asadar va fi lesne sa gasiti o sala care sa corespunda tuturor cerintelor. Preturile sunt mai ridicate decat cele ale unei sedinte obisnuite de aerobic, insa nu sunt exorbitante. Merita totusi efortul.

FacebookGoogle+LinkedInPinterestRedditTwitter