11 04/16
14:43

De ce e important sa practici un sport la nivel profesionist?

Beautiful Sprinter in the DesertPracticarea unui sport la nivel profesionist este visul oricarui pasionat de viata sanatoasa, dar si al celui care isi doreste sa faca o cariera intr-o anumita disciplina sportiva. Daca la nivel de amatori sportul se recomanda oricui doreste sa se dezvolte armonios si sa isi gaseasca un echilibru intre psihic si fizic, la nivel profesionist sportul nu e pentru orice, indiferent ca vorbim de tenis sau de fotbal. Pentru a practica un sport la nivel profesionist ai nevoie de multa ambitie, de o forma fizica de invidiat, de multa stapanire de sine si de dorinta de a obtine si mai mult de la tine si de la sportul respectiv.

Pe langa toate acestea, sportivii de performanta, profesionisti, sunt invatati sa faca si sacrificii enorme si eforturi pe care doar un individ special construit pentru asa ceva le poate intelege si suporta, accepta. Sportul profesionist aduce insa si multe satisfactii odata ce ati trecut de faza de inceput. Apar primele castiguri cu ajutorul performantei de pe teren, apar si primele satisfactii uriase dupa atatea sacrificii. Pe de alta parte, ca in orice disciplina, si in sport pot exista perioade in care esecul nu intarzie sa apara si pare ca vrea sa faca parte din viata ta de zi cu zi cu orice pret. Atunci se vede cu adevarat un sportiv de performanta, profesionist. El va sti sa gestioneze rapid si eficient de la emotii, la probleme si obstacole ce apar, fara a-i fi influentata performanta de pe teren.

La un moment dat, vine si vremea retragerii sau poate vremea in care va trebui sa ajutati pe cineva si atunci se va dovedi iarasi, a cata oara, ca un sportiv profesionist stie cum sa se descurce. Pentru a mai obtine niste sume de bani pentru tine sau pentru prieteni, cei care stiu deja cum merg treburile intr-o ramura sportiva si pot anticipa anumite rezultate in functie de joc si tehnici folosite pot cumpara biletul zilei la pariuri. Pronosticurile corecte aduc si castiguri substantiale, asa ca sportul profesionist si intelegerea lui poate aduce un castig continuu pentru cei care vor sa il practice.

FacebookGoogle+LinkedInPinterestRedditTwitter