28 10/13
18:38

70?? Hai la alergat!

alergat-in-parcAzi dimineata m-am trezit cu un singur gand in minte: sa alerg. Asadar, m-am imbracat adecvat, mi-am luat castile si am pornit spre parc, nerabdatoare sa imi reiau acest bun obicei. Si m-am simtit atat de bine! Nu eram singura care practica acest sport in parc. Fiind septembrie, vremea era tocmai buna, ascultam muzica, simteam mirosul toamnei si alergeam in jurul unui lac. O atmosfera perfecta!

Cand am intrat in anul III de facultate m-am suit pe cantar si m-am ingrozit. Oare cand ajunsesem eu sa cantaresc 70 de kilograme, la o inaltime de doar 1,58? Am decis din acel moment ca trebuie sa fac ceva, scopul meu fiind de 55 kg. Alergatul mi-a fost de mare ajutor in acest sens. Aproape in fiecare seara, impreuna cu inca doua colege, mergeam pe malul Crisului si lasam acolo cateva grame. Cu ajutorul  unei diete adecvate, am reusit sa pierd din surplusul de kilograme acumulat.

Insa, nu acesta este singurul beneficiu al alergatului. Ar fi prea putin. De fiecare data cand ma intorc din parc, am o stare de bine, ma simt mai inviorata si gata sa fac fata unei noi zile. Pe scurt, alergatul ar trebuie sa devina un obicei, pentru ca este atat de sanatos. Reduce stresul, previne aparitia bolilor, regleaza metabolismul, arde considerabil caloriile.

Beneficiile acestui sport nu pot fi cuprinse doar in cateva randuri. Odata ce il vei experimenta, nu vei mai rata o saptamana fara sa mergi la alergat. Stiu ca sunt momente cand timpul sau munca nu ne permite sa practicam acest sport. Este mai bine sa ne gasim acum o jumatate de ora libera, decat peste cativa ani sa fim nevoiti sa ajungem la doctor.

Asadar, va invit maine dimineata la o portie sanatoasa de alergat!

FacebookGoogle+LinkedInPinterestRedditTwitter